Feestavond in Schouwen Duiveland

“Het was erg gezellig en ze mogen het nog eens doen hoor was de mening van de ouderen van de Schouwen/Duivelandflat”. Woensdagavond 31 januari gingen de beentjes en de rollatorwielen van de vloer in de gemeenschappelijke ruimte van de Schouwen Duiveland aan de Zierikzeestraat.
In het kader van hun opleiding werd de opdracht uitgevoerd om een feestavond te organiseren. Eén van de studenten vertelde dat het voor de hand zou liggen om de keus op een “Hollandse” avond te laten vallen, maar ze maakten zich er niet gemakkelijk van af en kozen de muziek uit een heel andere tijd. Ze kozen voor gevarieerd programma. En er werd gevraagd om in kledij van de jaren 50/60 te komen. In die stijl was ook de zaal versierd. Buiten stonden twee prachtige kaarsen in metalen kandelaars te branden. Er lag zelfs een rode loper voor de deur, die tot in de feestruimte doorliep.
De avond werd georganiseerd door de zes jonge dames. Op het fotootje “omlijsten” ze mevrouw Heij, oma van één van de studenten. Oma Heij en Hennie Veselic waren al vanaf 9.00 uur s’morgens met Hennie’s man Stjepan in de weer om het allemaal in goede banen te leiden. En dat liep het. Zo was er een rad van avontuur, waar verschillende feestgangers voor uitgenodigd werden om er aan te draaien voor een fraaie prijs. De prijzen waren allemaal ter beschikking gesteld door sponsors. En die sponsors werden netjes bekend gemaakt en bedankt.
Er werden songs ten gehore gebracht door twee medestudenten, jongens die waren “ingehuurd” en vaag deden denken aan Elvis Presley en Roy Orbison. De ouderen hadden het erg naar hun zin en ondersteunden de zangers door zelf mee te zingen.
Aan het eind van het programma werd gedanst op muziek van Grease en deden de ouderen beslist niet onder voor de jongeren. De prijs voor de best geklede uit de jaren 50 werd uitgereikt aan Tony van Splunter. Ze was onherkenbaar met haar Bonnie en Clyde-outlook, ze zag er prachtig uit.
Om 23.00 uur was het feest afgelopen en is voor zover bij de redactie bekend dit de eerste keer in de wijk dat jongeren een feest voor ouderen hebben georganiseerd.
Aan het schoeisel kon je zien dat er verschil zit in het uithoudingsvermogen van jong of ouder, maar geslaagd was het in ieder geval wel. Er was zelfs een jaren 50 pantoffelheld onder de ouderen.