College van de Pendrecht Universiteit in de vorm van een schouw

Het gezelschap begon in de Serooskerkestraat en sprak met Gerard van Gijtenbeek. Gerard weet alles van de Serooskerkestraat en van de Zijpe. De deelnemers aan de schouw stelden hem verschillende vragen en de geschiedenis van de plek werd opgehaald. Vroeger was de Zijpe een buurtwinkelcentrum voor de Zierikzeebuurt, maar ook de bewoners van de Wielwaal kwamen er hun dagelijkse boodschappen doen. Nu zitten er heel andere huurders in de bedrijfsruimten.
Verderop in de buurt werd een bezoek gebracht bij Latina Weldemaryam en haar dochter. latina vertelde haar verhaal over de veiligheid in de buurt. Zij is een keer van haar tas beroofd op de galerij en dat heeft effect gehad op haar veiligheidgevoelens en die van haar dochter.
In de Middelharnisstraat vond een gesprek plaats met Yeter Kot en haar dochter Hilal. Het ging daar over de straat en de woningen in het project Zuiderdiep.
Het laatste college thuis was bij Harry en Lenie Fransens aan de Ossenissweg. Zij wonen al enige jaren op die plek in een koophuis. Ze hebben er iets moois van gemaakt. Ze kennen de omgeving goed. En houden er een oogje in het zeil.

Bij een korte terugblik stelden de studenten vast dat deze vorm van contact met bewoners heel goed is. Vooral de nieuwe stadsmarinier zei een goed beeld gekregen te hebben van de wijk. Ook de andere deelnemers waren er wijzer van geworden.