Bijeenkomst en petitie over toekomst Levenspad

Er is een bijeenkomst gepland om te praten over de toekomst van het Levenspad en er is een petitie gestart.

Op maandag 12 juni tussen 19.00-21.00 uur (inloop 18.30 uur) vindt in het Huis van de Wijk, Slinge 250, een bijeenkomst plaats voor de adoptanten van de boompjes langs het Levenspad. Er wordt dan gesproken over hoe het nu verder moet met het onderhoud aan het Levenspad. Aanmelden kan via secretariaat@bocl.nl.

Het Levenspad
In 2010 werden langs het Havenspoorpad, dat van Pendrecht tot Lombardijen loopt, 275 knotwilgen geplant. Deze boompjes konden geadopteerd worden ter herinnering aan een persoon of een heuglijke gebeurtenis en zo ontstond het Levenspad. Bij ieder boompje werd een paaltje geplaatst met daarop een klein bordje waarop de reden van de adoptie staat, en op het asfalt werden in groene letters de namen aangebracht.

Onderhoudsproblemen
Inmiddels werden niet meer alle boompjes goed onderhouden en gesnoeid en waren er ook bomen gesneuveld. Daarom werden onlangs 14 nieuwe bomen geplant. Daarmee zijn de problemen met het onderhoud nog niet opgelost. Het gaat dan om het onderhoud aan de bomen en aan de geschilderde namen op het asfalt. Dit is na het opheffen van de deelgemeente Charlois in de vergetelheid geraakt.

Petitie gestart
Adoptanten van de bomen hebben zich nu verenigd in De Vrienden van het Levenspad. Zij zijn een petitie gestart en vragen hierin de gemeenteraad van Rotterdam om het volgende, en zien dit graag schriftelijk overeengekomen in een convenant:
-Het toekennen van een speciale status aan het Levenspad, en erkenning dat de geadopteerde bomen en namen op het Levenspad voor veel adoptanten een emotionele waarde heeft.
-Zorgdragen dat de bomen en de namen op het Levenspad goed worden onderhouden, en dat alle bomen op het pad minimaal om de 3 jaar zullen worden gesnoeid/geknot.
-Zorgdragen dat eventuele dode bomen op het Levenspad zo snel mogelijk zullen worden vervangen door nieuwe bomen.
-Zorgdragen dat bij eventuele reparaties aan het asfalt op het Levenspad, beschadigde namen bij de bomen op het pad weer worden hersteld.

Bezoek wethouder
In de afgelopen weken brachten verschillende gemeenteraadsleden een bezoek aan het Levenspad om de situatie te bekijken. Wethouder Eerdmans bezoekt op woensdag 21 juni tussen 11.00-11.30 uur het Levenspad, ter hoogte van Speeltuin Jeugdveld/Smitshoekseweg. De petitie wordt dan aan de wethouder aangeboden in de speeltuinkantine.

Publiciteit
Charlois TV besteedde aandacht aan het Levenspad in het wijkjournaal van 22 mei en er is nu ook een speciale Facebook-pagina ‘Levenspad Rotterdam Charlois’ opgericht.