Aanmelden Keep it Clean Day weer mogelijk

Iedereen kan zich weer aanmelden voor Keep it Clean Day.

Het duurt nog even, maar op vrijdag 15 september is het weer Keep it Clean Day. Op deze dag maken mensen in heel Nederland hun straat of buurt schoon. Het is een landelijk initiatief tegen zwerfvuil waar Rotterdam ook aan meedoet, omdat een schone stad een zaak van ons allemaal is volgens wethouder Eerdmans (Buitenruimte). In onze stad wordt jaarlijks zo’n 13.000 ton aan zwerfvuil van de straat gehaald.

Iedere school, vereniging, straat, ondernemer of individuele inwoner kan zijn bijdrage leveren door een schoolplein, straat of park in de buurt zwerfvuilvrij te maken. De gemeente ondersteunt deelnemers hierbij door schoonmaakmaterialen beschikbaar te stellen, zoals bezems, knijpers, stoffer en blik, hesjes, vuilniszakken (en ringen) en kofferwegers.

Wie haalt het meeste zwerfvuil op?
Het gebied met het meeste ingezamelde zwerfvuil wordt aan het einde van de dag tot winnaar uitgeroepen en in het zonnetje gezet op een centrale plek in het gebied. Dit gebeurt om 15.30 uur door de wethouder. Vorig jaar gebeurde dit op Plein 1953, omdat in Charlois meer dan 2000 kilo zwerfvuil werd opgehaald en Charlois daarmee de Gouden Knijper 2016 won. In totaal werd die dag in Rotterdam 10.000 kilo opgehaald, een verdubbeling van het jaar daarvoor. Er deden maar liefst 10.000 mensen mee, terwijl dit er twee jaar eerder nog slechts 1000 waren.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden is mogelijk tot 8 september en kan via de website van de gemeente waar ook meer informatie te lezen is.