Parkeergarage metrostation Slinge gratis per 3 juli

Per maandag 3 juli wordt de parkeergarage bij metrostation Slinge gratis.

De gemeente heeft besloten om per maandag 3 juli het betaald parkeren bij drie P+R-terreinen in de stad af te schaffen: bij de metrostations Slinge, Alexander en Kralingse Zoom. Nu nog kost hier het parkeren van een auto 2 euro per dag. 3 juli is ook de dag waarop de Maastunnel voor lange tijd deels dicht zal gaan. Om te voorkomen dat de binnenstad dichtslibt, is besloten deze drie P+R’s weer gratis te maken.

P+R Slinge
Slinge is 24/7 geopend en telt 849 parkeerplaatsen. Op 1 januari 2015 werd hier een dagtarief van 2 euro ingevoerd in combinatie met het reizen met openbaar vervoer. Zo betaalden de automobilisten op proef in beperkte mate mee aan de kosten van beheer en onderhoud. In het najaar van 2015 zijn de effecten van deze proef onderzocht. Daaruit bleek dat de bezetting van de drie locaties achteruit gegaan was. Dat was ook te merken aan de omgeving: zo stonden omliggende straten zoals de Ooltgensplaatweg ineens overvol met geparkeerde auto’s. Per 1 januari dit jaar werd het parkeren op de drie locaties gratis in het weekend (bij gebruik van het openbaar vervoer). Per 3 juli zal dit dus ook doordeweeks gratis zijn.