Bibliotheek aan Huis zoekt lezers

De Bibliotheek aan Huis is op zoek naar nieuwe lezers.

Veel mensen weten niet dat het bestaat: de Bibliotheek aan Huis. Het is een extra service van Bibliotheek Rotterdam. Deze gratis haal- en brengservice voor leden van Bibliotheek Rotterdam biedt een uitkomst voor mensen die door leeftijd of ziekte niet meer zelf in staat zijn om de bibliotheek te bezoeken. Een vrijwilliger van de Unie van Vrijwilligers (UVV) komt thuis bij de mensen langs om hun leeswensen te bespreken. Vervolgens gaat de vrijwilliger eens in de drie tot vier weken naar de bibliotheek om de boeken uit te zoeken, te lenen en weer terug te brengen. Bij ieder bezoek van de vrijwilliger aan de mensen is er uiteraard ook tijd voor een praatje en een kop koffie of thee.

Lezers gezocht
Vrijwilligers zijn er zelfs in overvloed, maar er is een tekort aan lezers. Vanwege het 40-jarig jubileum van de Bibliotheek aan Huis geeft Bibliotheek Rotterdam daarom nu aan iedereen die een nieuwe lezer aanmeldt een boekenbon van tien euro. Kent u iemand voor wie de Bibliotheek aan Huis een mooie uitkomst zou zijn? Stuur dan een e-mail naar bibliotheekaanhuis@bibliotheek.rotterdam.nl of bel naar 010-2816100. De actie loopt tot en met 15 september.

Aanmelden
Wilt u zelf gebruik maken van de Bibliotheek aan Huis? Neem dan contact op met de klantenservice van Bibliotheek Rotterdam via bibliotheekaanhuis@bibliotheek.rotterdam.nl of 010-2816100. Voor 42 euro per jaar mag u zes weken lang zes materialen lenen. Voor Rotterdampashouders geldt een tarief van 21 euro per jaar.