Stijging aantal buitenruimtemeldingen, vooral via app

Dit jaar zijn meer buitenruimtemeldingen gemaakt dan ooit.

kaartDit jaar (januari-juni) kwamen er al 107.004 meldingen binnen bij de gemeente, ten opzichte van 71.106 in dezelfde periode vorig jaar. Zowel ambtenaren als burgers melden het steeds vaker wanneer ze grofvuil, zwerfvuil, kapotte straatverlichting of beschadigingen aan het wegdek zien. Vooral via de BuitenBeter-app op de smartphone komen steeds meer meldingen binnen en hierin is dan ook de grootste stijging te zien: 36.966 meldingen ten opzichte van 22.789 meldingen vorig jaar.

Charlois
De meeste meldingen komen uit Charlois, Feijenoord en Prins Alexander. In Charlois verdubbelde het aantal meldingen in één jaar tijd zelfs. Hier worden de meldingen vooral door ambtenaren doorgegeven. Minder dan de helft is afkomstig van bewoners zelf.

BuitenBeter-app
Op meldingen via de Buiten-Beter-app kan de gemeente razendsnel reageren. Zo werden eens op de Kerkwervesingel glasscherven op het fietspad al anderhalf uur na melding via de BuitenBeter-app opgeruimd, en na melding van flink wat grofvuil deze week naast de vuilcontainers aan de Slinge en in de Oosterlandstraat werd dit ook nog dezelfde dag verwijderd.

Het voordeel van de BuitenBeter-app is dat deze het mogelijk maakt om ter plekke een melding door te geven, via locatiebepaling de exacte locatie te bepalen en een eventuele direct gemaakte foto ook direct mee te sturen zonder verdere handelingen te verrichten zoals apart uploaden of opzoeken. Melding maken kan op deze manier al binnen een minuut.

Iets te melden?
Meldingen over de buitenruimte kan men op drie manieren doorgeven aan de gemeente:
*Via de BuitenBeter-app
*Telefonisch via 14010
*Via de website van de gemeente

Online zijn alle gemaakte meldingen te raadplegen via de kaart.