Politie zoekt naar meerdere pinpasdieven

De politie zoekt naar meerdere pinpasdieven die op twee plekken in de wijk hebben toegeslagen.

Het gaat om twee gevallen waarin bijna op vergelijkbare wijze de pinpas en pincode werden ontfutseld van twee dames op leeftijd.

pinpAlbert Heijn/Zierikzeestraat
Begin mei werd een 90-jarige vrouw slachtoffer van een babbeltruc. Tijdens het afrekenen bij Albert Heijn in de Krabbendijkestraat staan de twee verdachten wat om de vrouw heen te draaien. Achteraf blijkt dat ze haar pincode hebben afgekeken. De vrouw pakt haar boodschappen in en loopt naar buiten. De verdachten lopen een stukje voor haar uit. Aangekomen bij haar flat in de Zierikzeestraat lopen een jongeman en een vrouw met haar mee naar binnen. De jongeman begon een krant te lezen bij de brievenbussen en vraagt het slachtoffer naar een huisartsenpost. Plots ziet het slachtoffer de vrouw met haar eigen portemonnee in de handen staan en eist deze terug, waarop ze hem terug krijgt. Ze gaat haar woning binnen en later belt de bank dat er al duizend euro is afgeschreven. Uiteindelijk is bij verschillende pinautomaten in totaal 1250 euro gepind.

pinp2Dirk/Plein 1953
Bij Dirk op Plein 1953 werd in april een 86-jarige vrouw in de gaten gehouden door een man en een vrouw. Ze kijken haar pincode af tijdens het afrekenen. De vrouw gaat naar huis en bij het appartementencomplex op Plein 1953 staan daar een jongeman en een vrouw. Ze vertellen dat er een vriend van hen woont maar dat ze het huisnummer niet meer weten. Samen met het slachtoffer stappen ze de lift in. In de lift leidt de jongeman het slachtoffer af en op dat moment steelt de vrouw de pinpas uit de boodschappentrolley van het slachtoffer. Boven aangekomen gaat het slachtoffer haar woning binnen en het duo vlucht via het trappenhuis.

Het is mogelijk dat deze twee zaken niet op zichzelf staan. De politie doet hier onderzoek naar.

Daders staan op beeld
Op de website van RTV Rijnmond staan filmpjes van de eerste en de tweede zaak.

Herkent u de daders?
Herkent u de daders? Bel dan met de politie via 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.