Pendrechtse kunstenares exposeert met haar schilderijen

De Pendrechtse kunstenares Sofia Semedo exposeert met haar schilderijen in de Afrikaanderwijk.

De Pendrechtse kunstenares Sofia Semedo maakt schilderijen waarin vrouwen centraal staan. Momenteel exposeert ze in Het Gemaal in de Afrikaanderwijk, waar de tentoonstelling ‘Kaapverdië in Beeld’ op 22 september geopend werd. Hier is van alles te beleven, te zien, te horen en te proeven wat met de Kaapverdische gemeenschap te maken heeft. Het is een initiatief van Maria Barros, bewoonster van de Afrikaanderwijk en cooperatielid, om meer mensen met haar cultuur te laten kennismaken. Zo ontstond er een combinatie van culturele activiteit en maaltijd. Op het programma staat onder andere een optreden van muzikant Flavio die samen met Lantona de klanken van Batuque speelt. Sofia Semedo, van Portugees-Kaapverdiaanse komaf, exposeert met een serie werken omtrent vrouwelijk empowerment, met nadruk op de Afrikaanse diaspora.

‘Kaapverdië in Beeld’ is onderdeel van de culturele programmering van het Gemaal op Zuid en is een samenwerking van Stichting Abrassa, de Afrikaanderwijk Coöperatie en de Wijkkeuken van Zuid.

Datum en locatie
De tentoonstelling is nog tot en met 15 november iedere woensdag en zaterdag te bezoeken in Het Gemaal, Pretorialaan 141.