Openbare fietspomp bij metrostation Slinge weggehaald

Bijna alle openbare fietspompen zijn alweer weggehaald, waaronder die bij metrostation Slinge.

20170827_111126_resized_1In mei werd bij metrostation Slinge, als een van de 14 aangewezen locaties in Rotterdam, een gratis openbare fietspomp geplaatst. De pompen werden geplaatst bij drukke fietsroutes in de stad. In Charlois was dit bij metrostation Slinge, bij de kruising Vaanweg/Oldegaarde en op het Charloisse Hoofd bij de ingang van de Maastunnel. De gemeente wilde met dit initiatief het fietsen in de stad stimuleren en ook is het handig voor fietsers met een zachte band die geen fietspomp bij zich hebben. Het ging om een proef die tot eind 2018 zou duren.

Proef stopt
Maar nu heeft de gemeente besloten om een jaar eerder met de proef te stoppen. Reden is dat de pompen kapot blijven gaan; vuil hoopt zich op wat verstoppingen veroorzaakt en er was regelmatig sprake van vandalisme, waarbij bijvoorbeeld de stang verbogen werd of de slang van de pomp getrokken werd.

De gemeente had reeds reservepompen aangeschaft maar ook dat bleek niet voldoende. Begin september stond er nog maar één werkende fietspomp op straat, die uiterlijk eind van dit jaar zal worden weggehaald. De betreffende pomp op de hoek Slinge/Zuiderparkweg werd in augustus al weggehaald.

Momenteel wordt wel naar alternatieven gekeken.