Ook Pendrechtse basisscholen staken mee

Aan de landelijke onderwijsstaking donderdag deden ook de Pendrechtse basisscholen mee.

Op de Dag van de Leraar, 5 oktober, vond er een staking plaats onder het onderwijzend personeel op basisscholen in heel Nederland. Het lerarentekort loopt snel op en de burn-out percentages zijn in deze sector de hoogste van Nederland. Leraren uit het basis- en speciaal onderwijs willen een vergelijkbaar salaris als hun collega’s in het voortgezet beroepsonderwijs. De eisen luiden dan ook een een lagere werkdruk en een eerlijk salaris en dat het beroep aantrekkelijker wordt gemaakt.

De stakende leraren kwamen bijeen in het Zuiderpark in Den Haag. Basisscholen waren de hele dag gesloten, waaronder de vier Pendrechtse basisscholen: Over de Slinge, De Hoeksteen (foto), De Koppeling en de Beatrixschool.

Het kabinet in wording heeft nog vóór de staking beloofd om 500 miljoen euro extra uit te trekken om de werkdruk te verlagen, maar de staking ging gewoon door.

Bron foto: Facebook-pagina basisschool De Hoeksteen