Informatieborden Levenspad onthuld

Zaterdag was de officiƫle onthulling van de informatieborden langs het Levenspad/Havenspoorpad.

Het Levenspad omvat de adoptiebomen langs het Havenspoorpad. Bij iedere boom stond een paaltje met een bordje met daarop de namen. Vanwege vandalisme zocht men naar een alternatief. Dat werd gevonden in het plaatsen van enkele grote informatieborden.

Zaterdag vond de officiĆ«le onthulling plaats in speeltuin Jeugdveld, bij de kruising met de Smitshoekseweg waar een van de borden staat. Er waren zo’n veertig mensen aanwezig, waaronder adoptanten. Ed Goverde, oud-deelgemeentevoorzitter van Charlois, heette iedereen van harte welkom en hield een toespraak. De onthulling werd verricht door raadslid Aruna Radjkoemar, wat zij namens burgemeester en wethouders deed, en door vicevoorzitter Zeki Baran, namens de gebiedscommissie Charlois. Samen trokken zij de deelgemeentevlag weg van het bord.

Op drie plekken, waar ook een grote kei met de naam ‘Levenspad’ ligt, staat nu een informatiebord: bij de Krabbendijkestraat, de Smitshoekseweg en in de buurt van het viaduct van de Vaanweg. Op de borden staat een plattegrond en is achtergrondinformatie over het Levenspad te lezen. Verder staan alle 275 namen vermeld (verdeeld per bord) voorzien van een nummer. De nummers worden nog bij de bomen aangebracht. Ook staat een gedicht van Annie Ras erop. Als een oud-inwoonster van Charlois schreef zij een gedicht over het Levenspad en las dit ook voor tijdens de onthulling.