Meld overlast van vuurwerk via de app

Melden van vuurwerkoverlast kan vanaf nu weer via de BuitenBeter-app.

Er wordt nu al hier en daar vuurwerk afgestoken wat niet de bedoeling is. U kunt deze overlast ook dit jaar weer snel en gemakkelijk melden via de BuitenBeter-app op de smartphone. Via deze app zijn alle meldingen over de buitenruimte door te geven aan de gemeente, bijvoorbeeld over straatstenen, straatverlichting en rommel op straat. Daar is nu tijdelijk een extra functie aan toegevoegd: het melden van vuurwerkoverlast. Vorig jaar ontving de gemeente 133 meldingen.

BuitenBeter-app
Het voordeel van de BuitenBeter-app is dat deze het mogelijk maakt om ter plekke een melding door te geven. Via locatiebepaling wordt tevens de exacte locatie doorgestuurd. Het is bovendien eenvoudig om een eventueel direct gemaakte foto mee te sturen, zonder verdere handelingen te verrichten zoals apart uploaden of opzoeken. Melding maken kan op deze manier al binnen een minuut. De app is te downloaden via de website van BuitenBeter.

Pendrecht
Pendrecht heeft al vaker te maken gehad met flinke vuurwerkoverlast. Vooral rondom de jaarwisseling van 2015/2016 was het raak: in december 2015 werd een persoon aangehouden wegens het gooien van vuurwerk naar voorbijgangers op Plein 1953. Tijdens oud en nieuw sneuvelden enkele prullenbakken (onder andere op de Kerkwervesingel) en twee bushokjes (op de Slinge en aan het einde van de Krabbendijkestraat). In januari 2016 werd de brievenbus op het plein voor metrostation Slinge opgeblazen.