MediaLAB timmert flink aan de weg in Pendrecht

De jonge verslaggevers van MediaLAB hebben al diverse reportages gemaakt in de wijk.

MediaLAB is een project van Like je Wijk. Kinderen tussen de acht en veertien jaar gaan hierin aan de slag met film, script, montage en presenteren. Dit doen ze in hun eigen wijk. In augustus werd een team van elf jonge verslaggevers gevormd die regelmatig op pad gaan om allerlei filmpjes te maken in de wijk.

In het nieuwste filmpje ‘Geluid van Zuid’ kijken Cem, Aedyn, Nick en mascotte DAS of Pendrechtenaren hun deur wel op slot doen en praten ze met politie Charlois. Bekijk hier het filmpje.┬áIn een ander filmpje gingen ze bijvoorbeeld de straat op om wijkbewoners te wijzen op het melden van verdachte zaken.

Like je Wijk
De filmpjes zijn te zien zijn via Like je Wijk Pendrecht via Facebook en Twitter. Like je Wijk Pendrecht is een wijkcommunity met tips, informatie en nieuws over wijkactiviteiten in Pendrecht. Like je Wijk is in heel Rotterdam in iedere wijk aanwezig.