Iets minder klachten over oBikes

Uit de evaluatie van de oBikes in Rotterdam blijkt dat het aantal klachten gestaag afneemt.

De oBike is een knalgele huurfiets die 24 uur per dag via een speciale app te vinden en te huur is. De fietsen, die ook volop in Pendrecht te vinden zijn, zorgden al vanaf het begin voor veel overlast in de hele stad.

Uit een evaluatie blijkt nu wel dat er iets minder klachten zijn, maar het probleem van de foutgeparkeerde oBikes blijft voortduren. Dat aantal is nog steeds hetzelfde. Het gaat vooral mis in Feijenoord, IJsselmonde, Delfshaven, Kralingen en het centrum.

Het bedrijf achter de oBike is wel bezig met maatregelen. Het doorgeven van de locatie verloopt niet meer via Singapore en het bedrijf wil gaan werken met bakens in de stoep om de precieze locatie te kunnen traceren. Een waarschuwing via de app als de fietsers de gele tweewieler willen plaatsen op een plek waar dat niet mag, is mogelijk maar gebeurt nog te weinig.

Over drie maanden volgt weer een evaluatie.

Melding maken
Om op de hoogte te blijven van oBikes die problemen veroorzaken, is er inmiddels een WhatsApp-nummer waar iedereen melding kan maken van teveel fietsen, beschadigde fietsen, omgevallen fietsen en foutgeparkeerde fietsen. Het nummer is: 06-22512364.