RET-nieuws: bus 668 stopt voortaan in Pendrecht

Kort nieuws van de RET, waaronder het nieuwtje dat bus 668 voortaan in Pendrecht stopt.

Een aantal nieuwtjes op een rij van de RET over de staking, de nieuwe dienstregeling en de nachtmetro.

Staking bus
Op donderdag 4 januari staakten buschauffeurs van het streekvervoer. Omdat nieuwe buschauffeurs tijdens hun dienst ook af en toe een rit op een stadsbus rijden, vielen hier en daar ook ritten op RET-buslijnen uit. Dat gebeurde onder andere op buslijn 67. Verder reden de bussen, en ook de trams en metro’s, wel gewoon, al dan niet met enige vertraging.

Nieuwe dienstregeling
Sinds 1 januari geldt er een nieuwe dienstregeling voor enkele buslijnen. Voor Pendrecht is er alleen een wijziging in buslijn 668. De bussen van deze lijn gaan bij wijze van proef ook stoppen op de haltes tussen Slinge en Waalhaven en v.v. (halte Plein 1953 en halte Slingedael). Voorheen reden zij tussen metrostation Slinge en de Waalhaven zonder onderweg te stoppen, speciaal bedoeld als scholierenlijn.

Klik op de flyer om deze in het groot te bekijken voor de andere wijzigingen.

Nachtmetro
Vanaf nu rijdt er een nachtmetro op vrijdag en zaterdag. De metro rijdt dan door tot 02.00 uur in plaats van 01.00 uur ’s nachts. De nachtmetro rijdt op alle RET-metrolijnen, maar op de lijnen B en E ingekorte trajecten: de nachtmetro rijdt op lijn B enkel tussen Nesselande en Schiedam Centrum, en op lijn E (RandstadRail) enkel tussen Slinge en Pijnacker Zuid.