Chatten met VraagWijzer en Jongerenloket vanaf nu mogelijk

Vanaf nu kan iedereen ook chatten met VraagWijzer en het Jongerenloket.

Vanaf nu kan iedereen met vragen aan VraagWijzer en het Jongerenloket ook terecht via een nieuwe chatfunctie op de website van de gemeente Rotterdam. Chatten met een medewerker van VraagWijzer kan elke werkdag tussen 9.00-17.00 uur. Bij het Jongerenloket kan dit elke werkdag tussen 13.00-17.00 uur.

VraagWijzer
VraagWijzer is een gratis loket van de gemeente Rotterdam waar inwoners voor informatie en advies terecht kunnen. Bijvoorbeeld voor vragen of problemen qua ingewikkelde brieven, juridische kwesties, gezondheid en geld. VraagWijzer aan de Zuiderparkweg 300 verruimde een jaar geleden al de openingstijden. Die zijn van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-14.00 uur. Het was al mogelijk om digitaal afspraken te maken bij VraagWijzer. Dit was bedoeld om de wachttijd te verkorten.

Jongerenloket
Jongeren tussen de zestien en zesentwintig jaar kunnen bij het Jongerenloket terecht met vragen over school, werk, wonen en geld. Het Jongerenloket zit aan de Westblaak 122.

Proefperiode
Het invoeren van een chatfunctie is een proef. Deze proef loopt tot 1 mei. De gemeente kijkt naar wat er wel en niet werkt en speelt flexibel in op de behoefte van de Rotterdammers en de chatmedewerkers. Daarna besluit men of de chatfunctie definitief blijft.

Meer informatie
De chatfunctie en meer informatie over VraagWijzer en het Jongerenloket staan op de website van de gemeente Rotterdam: VraagWijzer en Jongerenloket.