‘Charlois in the picture’ in Historisch Café Charlois

‘Charlois in the picture’ heet de presentatie van februari in Historisch Café Charlois.

Het Historisch Collectief Charlois organiseert maandelijks het Historisch Café Charlois met een presentatie over een bepaald gebied of onderwerp in Charlois, met daarbij volop ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van verhalen en foto’s. In februari gaat het over de metamorfose van de oude kern van Charlois en Carnisse.

Historisch Collectief Charlois kondigt de presentatie als volgt aan op hun website:

“Gelukkig zijn er in Charlois en Rotterdam altijd particulieren/hobbyisten geweest die foto’s en ansichtkaarten van het voormalige dorp en tegenwoordige stadswijk verzamelden en reproduceerden of trouw met de camera in de hand de wijk fotografisch versloegen. Een van hun dhr. Langerak deed dat trouw in de jaren 1965-1995 en concentreerde zich op de oude kern van Charlois en Carnisse die als gevolg van sloop, stadsvernieuwing en nieuwbouw een ware metamorfose onderging. Wij nemen u weer aan de hand en maken een fotografische reis door de Charloisse straten en…. u bent weer van harte uitgenodigd om te reageren op dit fraaie beeldmateriaal. Verder concentreert Hans Grootenhuijs zich in een nieuw te presenteren fotorubriek die de naam DE PLEK draagt op de kruising Dorpsweg met Katendrechtse Lagedijk met unieke foto’s van de diverse winkels en het winkelcentrum.”

Datum en locatie
Woensdag 7 februari, 14.00-16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Filmzaal van de Nieuwe Nachtegaal, Mezenhof 1 in Oud-Charlois.
In de pauze is er de mogelijkheid een drankje te bestellen in restaurant Tante Sjaar.

Toegang gratis, een bijdrage in de collectebus is mogelijk.

Aanmelden
Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst om verzekerd te zijn van een zitplaats. Dit kan via de website van het collectief.