Verkeerscontrole in en rondom Pendrecht

De politie heeft deze week een verkeerscontrole gehouden om de verkeersoverlast aan te pakken.

De controles vonden dinsdag tussen 7.00-13.00 uur plaats op onder andere de Slinge, Oldegaarde, Groene Kruisweg, Zuiderparkweg, Doklaan en Wolphaertsbocht. Aanleiding waren onveilige verkeerssituaties en klachten van omwonenden en scholen.

In totaal gingen 71 bestuurders op de bon. Op de genoemde locaties is een snelheid van 50 kilometer per uur toegestaan. Er werden onder meer snelheden gemeten tot 84 kilometer per uur. Dertig bestuurders die te hard reden, werden aan de kant gezet en kregen een bekeuring. Tien bestuurders die hun auto bij een school op de stoep parkeerden, kregen eveneens een bekeuring. Een van hen parkeerde op een invalide-oprit. Twee bestuurders reden zonder rijbewijs, zes bestuurders zaten te bellen tijdens het rijden en twee bestuurders reden door rood. Zeven bestuurders kregen een boete van 230 euro omdat ze hun autoruit niet ijsvrij hadden gemaakt. Dit belemmert het zicht en kan gevaarlijke situaties opleveren. Zijn ook de spiegels niet ijsvrij gemaakt, dan kan er nog eens een bekeuring van 150 euro bovenop komen. Verder werden er bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, onjuist gebruik van mistverlichting en het niet verlenen van voorrang. Eén bestuurder die stil werd gezet, had nog een boete openstaan van 156 euro, die hij direct heeft voldaan.