Oproep politie: wie herkent mogelijke inbreker?

De politie is op zoek naar een man die met een gestolen ov-chipkaart en mountainbike via metrostation Slinge is gereisd.

Op zondag 5 november 2017 vond een inbraak plaats aan de Zweedijk-Akker in Barendrecht. Daarbij werden een mountainbike en ov-chipkaart buitgemaakt. Uit de opgevraagde gegevens van de ov-chipkaart blijkt dat er gereisd is met de metro. Op camerabeelden is te zien hoe een man op metrostation Slinge incheckt met de gestolen ov-chipkaart, met daarbij de gestolen mountainbike aan zijn hand. Ook op zondagavond en op maandag gebruikt hij nogmaals de ov-chipkaart.

Oproep politie
De politie kan niet met zekerheid zeggen of de man op de camerabeelden de inbreker is, maar wil hem wel graag spreken. Wie de man herkent, of iets heeft gezien in de nacht van zaterdag op zondag 5 november van de inbraak of toen de man vertrok, kan contact opnemen met de politie. Dat kan via 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bekijk de camerabeelden
Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van TV Rijnmond, besteedt deze week aandacht aan de inbraak. Op de website van Bureau Rijnmond zijn de camerabeelden te bekijken.