Marathon op 8 april weer langs Pendrecht

Op zondag 8 april is er weer de Rotterdamse marathon die ook dit keer weer langs Pendrecht loopt.

De marathon start om 10.00 uur. De deelnemers lopen langs Pendrecht via de Verlengde Zuiderparkweg, Zuiderparkweg en Oldegaarde. Vanaf het Havenspoorpad, komend vanuit Zuidwijk, slaan ze eerst rechtsaf de Verlengde Zuiderparkweg op. Hier speelt een muziekband. Ter hoogte van metrostation Slinge is er een lus gemaakt in Zuidwijk: rechtsaf de Slinge op, bij de Asterlo weer terug richting het metrostation en dan rechtsaf de Zuiderparkweg op voor een rondje Zuiderpark. Daarna komen ze terug en gaan ze de Pendrechtse Oldegaarde op. Vlakbij de Asterlo is ook het 15 kilometer-punt, waar de eerste renners om circa 10.43 uur worden verwacht, en de laatste om circa 12.37 uur.

Op de Oldegaarde, ter hoogte van het Battenoordhof in Pendrecht, is het 20 kilometer-punt. Hier worden de eerste renners verwacht om circa 10.58 uur, komend vanaf de Zuiderparkweg, en de laatste renners om circa 13.18 uur. Aan het einde van de Oldegaarde slaan ze rechtsaf de Groene Kruisweg op richting Dorpsweg. Hier is ook een verzorgingspost. In de buurt van het 20 kilometer-punt speelt een muziekband.

Plattegrond parcours
Klik hier om de plattegrond van het parcours te bekijken.

Aangepaste dienstregeling
De RET zet overdag extra en langere metro’s in. Veel buslijnen, waaronder 67 en 68, rijden niet of via een omleiding. De precieze wijzigingen in de dienstregeling worden binnenkort bekendgemaakt via de website van de RET.