Gezond voedselproject van Albert Heijn op basisscholen

Op twee Pendrechtse basisscholen deden leerlingen mee aan het project ‘Ik eet het beter’ van Albert Heijn.

De Pendrechtse basisscholen Beatrixschool en De Hoeksteen, en de Wilhelminaschool uit Oud-Charlois, deden afgelopen week mee aan het project ‘Ik eet het beter’, samen met Albert Heijn uit de Krabbendijkestraat. In heel Nederland deden er meer dan 200.000 leerlingen mee aan dit landelijke project.

‘Ik eet het beter’
‘Ik eet het beter’ is een leerzaam voedselproject voor basisschoolleerlingen, bestaande uit interactieve lesprogramma’s. Zo worden kinderen op speelse wijze bewust van wat ze dagelijks eten en drinken. Er zijn vier verschillende lesprogramma’s voor groep 5, 6, 7 en 8. Groep 5 kweekt moestuintjes, om bewust te worden van de herkomst van voeding. Groep 6 doet smaakproeven, en leert allerlei smaken en combinaties kennen. Groep 7 doet testen, door middel van proefjes met verschillende voedingsstoffen en -vezels. Groep 8 stelt zelf een gezonde lunch samen. Albert Heijn ontwikkelt de lesprogramma’s in samenwerking met het Voedingscentrum.

De Week van de Pauzehap
In september, aan het begin van het nieuwe schooljaar, is er weer een ander lesprogramma te volgen: de Week van de Pauzehap. Vorig jaar deden hier meer dan 214.000 basisschoolleerlingen aan mee.

Meer informatie
Meer informatie over het voedselproject staat op de website van ‘Ik eet het beter’.