Presentatie over optochten en manifestaties in Charlois

De volgende presentatie bij Historisch Collectief Charlois staat in het teken van optochten en manifestaties.

Vooral vroeger was Charlois rijk aan allerlei optochten en manifestaties. Een van de manifestaties die veel bekijks trok, was het bezoek van Graf Zeppelin op vliegveld Waalhaven in 1932. Verder moet gedacht worden aan drumbands, tamboer, pijperkorpsen, majorettes en kunstmanifestaties. Recenter zijn het Blommenfesteijn en Jazz in Charlois. Hans Grootenhuijs zocht foto’s bijeen en Harry Wols zal erover vertellen op woensdag 4 april.

Historisch Collectief Charlois
Het Historisch Collectief Charlois organiseert maandelijks het Historisch Café Charlois met een presentatie over een bepaald gebied of onderwerp in Charlois, met daarbij volop ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van verhalen en foto’s.

Datum en locatie
Woensdag 4 april, 14.00-16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Filmzaal van de Nieuwe Nachtegaal, Mezenhof 1 in Oud-Charlois

In de pauze is er de mogelijkheid een drankje te bestellen in restaurant Tante Sjaar.

Toegang gratis, een bijdrage in de collectebus is mogelijk.

Aanmelden
Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst om verzekerd te zijn van een zitplaats. Dit kan via de website van het collectief.