Omleidingen en geschrapte buslijnen tijdens marathon

Tijdens de marathon op zondag 8 april rijden de bussen niet of via een omleiding.

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende geschrapte en aangepaste buslijnen in en rondom Pendrecht op zondag 8 april.

Bus 67
Buslijn 67 rijdt niet tot circa 15.30 uur. De eerste bus vanaf Zuidplein richting Pendrecht vertrekt om 15.28 uur. Deze vertrekt om 15.40 uur weer vanuit Pendrecht naar Zuidplein.

Bus 68
Bus 68 rijdt tot circa 15.30 uur alleen tussen metrostation Slinge en Heijplaat RDM Campus. Van Heijplaat naar Slinge rijdt 68 de eigen route tot halte Korperweg. Vervolgens gaat de bus linksaf de Groene Kruisweg op, rechtsaf de Oldegaarde op en dan rechtsaf de Zuiderparkweg op om vervolgens wel via de Slinge (haltes Plein 1953 en Slingedael) weer naar Heijplaat te rijden. De bus die om 15.25 uur vanaf Heijplaat vertrekt (15.36 uur bij halte Slingedael) rijdt weer de normale route en door naar Zuidplein.

Bus 70
Bus 70 wordt tot circa 15.30 uur in twee delen opgesplitst. De bus komt niet in IJsselmonde tot circa 15.30 uur. De bus rijdt vanaf Zuidplein via de Motorstraat, Valkeniersweg, Rondewei, Groene Hilledijk, Molenwei, Langegeer, Hovendaal, Smeetslandsedijk, Molenvliet, Spinozaweg, Victor Hugoweg, Paasweide, Zuiderbegraafplaats, Langenhorst, Vaanweg, Zuidplein. Tussen garage Sluisjesdijk en Zuidplein rijdt de bus alleen via Waalhaven N.Z., Rietdijk, Kaatsbaan, Verboomstraat, Van Blommesteynweg, metrostation Slinge. De bus die om 15.36 uur vanaf garage Sluisjesdijk vertrekt, rijdt weer de normale route en door naar Keizerswaard. Om 15.35 uur vertrekt vanaf Keizerswaard weer de eerste bus die de normale en volledige route rijdt.

Bus 82
Bus 82 rijdt tot circa 15.30 een andere, ingekorte route, via metrostation Slinge, Driemanssteeweg, Vrijheidsakker, Mandenmakerij, School, Middeldijkerplein, Havenkwartier, Waterkant. Om 15.24 uur vertrekt vanaf Zuidplein de eerste bus die weer de normale route van lijn 82 rijdt.

Overige buslijnen
Op de website van de RET zijn alle gewijzigde routes van de bussen te bekijken.