Pleinnieuws: bankjes, speeltoestellen en krokussen

Er zijn enkele nieuwtjes over Plein 1953 te melden.

Op het midden van het plein zijn meerdere grote, nieuwe banken met rugleuningen geplaatst.

In de grote vierkante plantenbak zijn nu krokussen geplant en op verschillende andere plekken op het plein staan de krentenbomen in bloei.

Onlangs werden er al verschillende nieuwe speeltoestellen geplaatst: drie speelkeien, twee rietpluimen, een stawipwap en een blauwe draaischijf. Deze worden op woensdag 18 april vanaf 14.00 uur op feestelijke wijze in gebruik genomen. Er is een ballonnenclown, een 3D-streetpainter gaat aan het werk, en kinderen kunnen een ponyritje maken of zich laten schminken.

De bankjes, de vergroening en de speeltoestellen maken onderdeel uit van de grote vernieuwing van de buitenruimte van Plein 1953. Het plaatsen van speeltoestellen stond hoog op het verlanglijstje van de Stichting Integrale Aanpak en Promotie Plein 1953. Het motto van Plein ’53 is: ‘Altijd welkom!’ en de stichting vindt het fijn dat alle verbeteringen op het plein dit motto ondersteunen.