Uitverhuizing Wagenbergstraat vordert

In de Wagenbergstraat staan al flink wat woningen leeg vanwege de aankomende renovatie.

De portiekflats in de Wagenbergstraat en Geertruidenbergstraat, nabij de Raamsdonkweg, zullen een grote renovatie ondergaan omdat ze niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Na renovatie zullen de woningen meer ruimte hebben (de inpandige balkons worden bijvoorbeeld verplaatst naar de buitenkant). Aan de voorzijde komen Franse balkons om meer licht te creëren. De gevelopening in de portieken wordt iets groter. Alle gevels krijgen dezelfde kleur baksteen zodat het één geheel wordt; nu is de gevel van de hoekwoningen nog voorzien van witte platen. Van samenvoeging, zoals bij andere gerenoveerde flats in Pendrecht, is geen sprake.

Impressie van het ontwerp
Het ontwerp is gemaakt door A3 Architecten, die ook het ontwerp maakte voor de gerenoveerde galerijwoningen in de Melissantstraat en Middelharnisstraat. Op de website is een impressie te zien van de vernieuwde flats in de Wagenbergstraat en Geertruidenbergstraat.

Wagenbergstraat
De Wagenbergstraat is als eerste aan de beurt. Daarna volgt de Geertruidenbergstraat. In 2020 zal alles klaar zijn. De vier flats met in totaal 128 woningen zouden aanvankelijk worden gesloopt, maar Woonstad heeft uiteindelijk gekozen voor renovatie waardoor de woningen nog dertig jaar mee kunnen.