Kunstwerk Olympische Spelen Pendrecht weer als nieuw

23 augustus 2018

Dit jaar is het alweer tien jaar geleden dat de Olympische Spelen van Pendrecht werden georganiseerd. Tijdens de openingsceremonie op 27 september 2008 hing er op het podium een decor dat als achtergrond van de musical Of Mice and Mozart diende. Het paneel is na de Spelen verplaatst naar de Serooskerkestraat en was na tien jaar hard toe aan een opknapbeurt.

De Olympische Spelen van Pendrecht vonden plaats van 27 september tot en met 4 oktober 2008. Om een herinnering aan deze week te hebben, is kunstenares Mirella de Boer destijds door Woonstad Rotterdam gevraagd om een mooi werk te maken voor een elektriciteitshuisje in de Serooskerkestraat om hier de beschadigingen aan de muur als gevolg van de sloop van de garages in 2005 aan het gezicht te onttrekken.

Het mooie kunstwerk hangt er na tien jaar nog steeds, maar het was nodig aan een schoonmaakbeurt toe. Dat is inmiddels gebeurd en zie hier het resultaat.