Inbraakpreventie bakfiets woensdagmiddag in Pendrecht

De Inbraakpreventie bakfiets is woensdagmiddag 13 februari in Zuidwijk en Pendrecht! Tussen 13.00 uur en 15.00 uur rijdt een voorlichter door de wijk en deelt gratis tijdschakelaars en praktische inbraakpreventietips uit.

De afgelopen tijd vonden er meerdere inbraken plaats in de wijk. Het is daarom verstandig om deze voorlichter te vragen naar inbraakpreventietips en de gratis tijdschakelaar.

Net als in voorgaande campagnes helpt de gemeente Rotterdammers met vijf praktische tips om zelf de kans op een inbraak te verkleinen. Dit doen we niet alleen; politie, Stadsbeheer, ministerie én bewoners zetten zich allemaal in om het aantal inbraken te verminderen. Geen van deze partijen kan het probleem alleen oplossen, maar samen komen we heel ver. De centrale boodschap is daarom: Samen maken wij, Rotterdam #inbraakvrij!

Wat doe jij?
Tijdens het Zomeroffensief is de centrale boodschap al stevig verspreid. Voor het Donkere Dagen Offensief wordt er nog iets extra’s toegevoegd. Er wordt Rotterdammers op de man af gevraagd: wat doe jij? Er kan namelijk alleen sprake van ‘samen’ zijn als je zelf ook iets doet. Veel bewoners kennen de tips bovendien al. Maar doen zij er ook hun voordeel mee? Doe je bijvoorbeeld echt altijd de deur op slot? Of trek je hem gewoon dicht als je de kinderen even naar school brengt? We houden mensen daarom een spiegel voor met de aangepaste boodschap: Hoe maak jij, Rotterdam #Inbraakvrij?

Film
Speciaal voor deze campagne is een korte film van ruim een minuut gemaakt die bewoners laat zien wat ze niet en vooral ook wat ze wel moeten doen om inbraak te voorkomen.

5 tips op een rijtje

Tip 1 – Niet thuis? Laat binnen en buiten een lichtje branden.

Tip 2 – Draai deuren en ramen altijd op slot.

Tip 3 – Leg waardevolle spullen uit het zicht.

Tip 4 – Vraag je buren op te letten als je weg bent.

Tip 5 – Verdachte situatie? Bel direct 112!