Iedereen bedankt!

Ik wil heel graag een reactie geven op de voor mij feestelijke dag van de uitreiking van de Paul Nijghpenning door burgemeester Aboutaleb op 12 maart in het stadhuis in Rotterdam.

Er is al heel veel gezegd en de foto’s, gemaakt door Tom Pilzecker, zijn prachtig. Björn Plooster heeft hiernaast een prachtig filmpje gemaakt (zie hieronder), waar ook de kinderen aan bod komen. Björn is momenteel nog een filmpje aan het monteren van de uitreiking.

De opkomst van de genodigden bij de uitreiking was geweldig. Er waren niet alleen veel volwassenen, ook waren er veel kinderen aanwezig. Dit was super, omdat het ook voornamelijk draaide om de kinderen.

De verrassing was voor mij erg groot dat er aan mij gedacht werd om de penning aan toe te kennen. Samen met Soufiane en Hakki voelde ik mij in goed gezelschap. Ook zij zetten zich met hart en ziel in voor de kinderen van Zuid. Ik ben hier erg blij mee, vooral omdat het fijn is om te weten dat er waardering is voor wat er allemaal in “onze wijk” Pendrecht gebeurd. De persoonlijke begeleiding voor deze dag is verzorgd door Sayida Goedhoop en Kees Vrijdag was voorzitter verantwoordelijk voor het hele programma. Ik ben ze allebei zeer dankbaar voor de goede zorgen en het fijne voorgesprek voor deze dag.

De toespraak was hartverwarmend en vormde een mooi overzicht van de jarenlange opbouw en de ontwikkeling die nodig was in Pendrecht. Ik wil iedereen bedanken voor de enorme belangstelling. Zowel de persoonlijke reacties, maar ook de reacties op afstand hebben mij gelukkig gemaakt.

Ik ben verwend met prachtige boeketten, heerlijke chocolade en een aan de stad gerelateerd cadeautje in de zin van Maasstroompjes. Ik wil toch een bijzondere reactie met iedereen delen. Sebastiaan kwam glunderend binnen met een prachtige orchidee en een door zijn moeder gemaakt kaartje. Hij zat nog vol van alles en mocht op school er alles over vertellen. Ook voor mijn kleindochter was het zeer bijzonder; ze weet nu wie de burgemeester is en wat hij doet. Zo bouwen we met z’n allen herinneringen op met onze kinderen. De penning heeft een mooi plaatsje in ons huis gekregen en is een blijvende herinnering aan een onvergetelijke tijd.