Gezocht: Energiecoaches Aardgasvrij Pendrecht

Pendrecht wordt aardgasvrij. Dat is een grote opgave maar gelukkig kunnen de bewoners ook al zelf aan de slag met energie besparen. Eind mei 2019 start het project met het opleiden van energiecoaches.

Bewoners van Pendrecht worden in drie bijeenkomsten door een ervaren trainersduo opgeleid tot energiecoach. Na de cursus zijn ze in staat andere bewoners te adviseren in energiebesparing door middel van kleine aanpassingen en gedragsveranderingen, zoals radiatorfolie plaatsen en het goed instellen van apparatuur in huis. Voor deze adviezen ontvangen de energiecoaches een certificaat en een kleine vergoeding. De energiecoaches helpen op deze manier de bewoners van Pendrecht energie en geld te besparen, betalingsproblemen te voorkomen en geld over te houden voor ander leuke dingen.

Als wijkpartner kent u de wijk, de bewoners, hun problemen en zorgen. Daarom vormt u een belangrijke schakel in de wijk om de informatie over het project en de energiecoaches bij de bewoners bekend te maken. Op deze manier hopen wij samen iedereen in Pendrecht te kunnen helpen met het besparen van energie. Maar moet je aan voldoen om in aanmerking te komen als energiecoach?

De cursisten zijn:

  • Sociaal vaardig of bereid zijn deze vaardigheden te leren.
  • Willen graag mensen helpen.
  • Geïnteresseerd in energiebesparing.

Wat kunnen de cursisten verwachten?

  • Een certificaat na afronding van de cursus.
  • Een kleine vergoeding voor de advieswerkzaamheden.
  • Contact met een leuke groep mensen.
  • Er is voor de mensen altijd een aanspreekpunt bij vragen.

Kent u een geschikte kandidaat? Of wilt uzelf meedoen, bijvoorbeeld door personeel of ander vrijwilligers te laten bijscholen over het onderwerp energiebesparing in Pendrecht? Aanmelden kan via energiecoach@pendrecht010.nl.

Bij vragen of onduidelijkheden kunt u contact opnemen met Julia. Julia Hevemeyer is bereikbaar via 06 – 48 73 15 19 of mail naar energiecoach@pendrecht010.nl.