Gratis zak compost op Nationale Compostdag

Rotterdam sluit zich aan bij de landelijke compostdag op zaterdag 30 maart. Zuidwijk, Zuidrand en Pendrecht zijn groen bezig en als dank voor het gescheiden inzamelen van hun gft-afval krijgen alle bewoners een gratis zak compost. Per huishouden is één zak compost beschikbaar. Maar kom bijtijds, want op=op!

In de laagbouwwoningen in Pendrecht scheiden inwoners sinds kort hun gft. En dit heeft al veel opgeleverd. Daarom kunnen alle bewoners uit Zuidwijk, Zuidrand en Pendrecht op 30 maart een gratis zak compost ophalen bij Milieupark Charlois.

Op dit moment is het nog niet mogelijk voor hoogbouw woningen in Pendrecht om afval te scheiden. Maar in de toekomst gaat Rotterdam ook in hoogbouw gft inzamelen.

Compost: voor een gezonde bodem

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van uw bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gebruik de compost nooit puur als potgrond, maar meng voor gebruik de compost altijd met tuinaarde in de verhouding 1:1. Dus één liter compost kan het best gemend worden met één liter tuinaarde. Op deze manier is compost geschikt voor alle tuin- en potplanten.

Haal uw gratis compostzak op:

30 maart 2019
9.00 uur – 17.15 uur
Milieupark Charlois
Aploniastraat 12