Krijg tot 500 euro terug van de gemeente met duurzaamheid

De gemeente helpt u graag een handje als het gaat om duurzaamheid. Zo wordt u gestimuleerd om uw woning te isoleren en om over te stappen op elektrisch koken.

Woning isoleren? Verdien een Isolatiecoupon van 300 euro
Wilt u uw eigen woning in Pendrecht laten isoleren? Of doet u het liever zelf? Isolatie is straks extra aantrekkelijk. U kunt namelijk tijdelijk gebruik maken van de Pendrecht Isolatiecoupon ter waarde van 300 euro. Maar pas op: zolang de voorraad strekt en “op = op”!

Goede isolatie is altijd een goede investering, of het nu gaat om dubbel glas of dak-, vloer- of gevelisolatie. Bij een minimale besteding van 995 euro krijgt u 300 euro terug van de gemeente Rotterdam. Dit geldt voor woningen die vóór 1990 gebouwd zijn. Ook belangrijk is dat de isolatie als resultaat bepaalde zogeheten ‘isolatiewaarden’ behaalt. Uw adviseur kan u daar meer over vertellen. Kijk op www.rotterdam.nl/pendrechtaardgasvrij voor meer informatie.

Stap over op elektrisch koken en krijg 500 euro subsidie!
Bent u toe aan een nieuwe kookplaat? Overweeg dan een overstap naar elektrisch koken! Vanaf 1 januari 2020 krijgt u tot wel 500 euro subsidie op de aanschaf van een elektrische kookplaat.

De gemeente Rotterdam stimuleert het elektrisch koken in Pendrecht. Dus woont u in deze wijk en wilt u overstappen op elektrisch koken? Dan kunt u vanaf januari 2020 hiervoor subsidie aanvragen. Het is wel belangrijk dat u eigenaar én bewoner bent van de woning waar u de elektrische kookplaat met subsidie laat installeren.

De gemeente stelt bij het verstrekken van deze subsidie wel enkele voorwaarden:

  • De subsidie is bedoeld voor de aanschaf van een elektrische kookplaat of elektrisch fornuis en/of het aanpassen van de elektrische installatie in uw woning voor elektrisch koken.
  • Een overstap naar elektrisch koken is pas compleet als de aardgasleiding in de keuken is afgesloten. Dit dient door een professioneel bedrijf te worden gedaan. De gemeente ziet graag een factuur als bewijs dat dit professioneel is uitgevoerd.
  • Om de overstap voor bewoners van Pendrecht makkelijker te maken heeft de gemeente afspraken gemaakt met keukenfabrikant Bruynzeel. U krijgt maximaal 500 euro korting op de factuur van Bruynzeel. Dit bedrijf kan namelijk elektrische kookplaten/fornuizen aanbieden, de installatie uitvoeren én de gasleiding afsluiten. Het is ook mogelijk om uw eigen partij(en) te kiezen voor de aankoop en installatiewerkzaamheden. Om de 500 euro subsidie te krijgen moet u wel een factuur kunnen laten zien.
  • De termijn voor deze subsidie loopt van januari 2020 tot 30 september 2022.

Wilt u meer weten?
Wilt u meer weten over de overstap naar aardgasvrij en wat dit voor u betekent? Kijk dan op www.rotterdam.nl/pendrechtaardgasvrij, of neem contact op met het infopunt Duurzaam:
E-mail: info.duurzaam@rotterdam.nl
Telefoon: 010 489 6000

Wil je meer informatie over energiebesparing en alles wat je kunt doen om je voor te bereiden op een leven zonder aardgas? Kijk dan op de website www.rotterdamenergiebesparing.nl.