Lente in Pendrecht

Door: Agnes Morene.

De lente is nu echt begonnen! Met de hoge temperaturen voelt het zelfs al een beetje als zomer.

Deze foto’s heb ik in de omgeving van Pendrecht Zuid gemaakt. Eén in een parkje dat vlak achter de Schalmei ligt en de andere aan de Schulpweg. Als je een leuke wandeling zoekt en even tussen het groen wil lopen, dan zijn dit mooie stukjes om in te wandelen en van bloeiende bomen en struiken te genieten. Doordat het nu stil is op straat komen er ook allerlei vogeltjes tevoorschijn. Ik heb deze week in een parkje een paar minuten naar een roodborstje staan kijken dat naar eten liep te pikken. Ik heb er geen foto van gemaakt, want ik wilde hem niet storen.

Kijk eens om je heen in en om Pendrecht. Er zijn hele mooie stukjes te vinden.

 

 

De lente trekt zich er niks van aan dat de flat aan de Hontenissestraat in de steigers staat. De knalroze Japanse Kers achter mijn flatje staat in volle bloei. Door de steigers heen is het net of ik er door tralies heen naar kijk. Het grijs van het staal vormt een mooi contrast met het roze van de boom. Een kijk eens naar de vele schaduwen van de bomen en struiken die er omheen staan. En dat heb ik in Pendrecht zomaar pal voor mijn deur. Mooi toch?