Onwijze Moeders Pendrecht delen rozen uit

Onwijze Moeders Pendrecht kwam in samenwerking met Wijkagenten Pendrecht, gemeente Rotterdam Directie veiligheid, Jong Burger Blauw en Thuis Op Straat in actie om 180 ouderen in Pendrecht een hart onder de riem te steken. Dit hebben zij gedaan door het uitdelen van rozen aan de oudere wijkbewoners.

Onwijze Moeders Roshnie en Aysun vertellen dat zij in deze moeilijke dagen iets wilden doen voor de wijk. Met name de oudere bewoners in het zonnetje zetten was hun doel. Zij hebben dan ook het initiatief genomen om de gemeente te benaderen voor een klein budget en om deze actie te leiden.

 

 

Langs de Pendrechtse flatgebouwen

Bij de uitreiking van de rozen zijn ze begonnen bij de Zuiderparkflat. Hier hebben ze als eerste flat de bewoners blij gemaakt met een roos. Hierna zijn ze vertrokken richting de Middelharnishof en tot slot zijn ze naar het Vlissingenplein geweest. Op het Vlissingenplein hebben de kinderen van Onwijze Moeders Pendrecht met de hulp van Thuis Op Straat en Jong Burger Blauw een stoepkrijttekening gemaakt voor de bewoners.

Bewoners in Pendrecht hebben de actie als zeer prettig ervaren. Er kwamen super leuke reacties. Bewoners waren zeer verrast en ontroerd.

 


Voorlichting en laagdrempelige contacten

Onwijze Moeders is een project dat drie jaar geleden is gestart op de Beatrixschool in Pendrecht. Het project is geïntroduceerd door wijkagent Thomas Schippers. De visie is om in samenwerking met wijkagenten Thomas en Judith een nog veiligere wijk van Pendrecht te maken.

De Onwijze Moeders krijgen onder het genot van een bakje koffie of thee iedere maand voorlichting van de wijkagenten. Dit kan over allerlei onderwerpen gaan. Er is ook altijd een gastspreker aanwezig. Afgelopen jaar stond zelfs een excursie naar het politiebureau op het programma.

Roshnie verteld dat de kracht van Onwijze Moeders Pendrecht vooral ligt in het laagdrempelige contact met de wijkagenten Judith en Thomas en met wijknetwerker van de gemeente Jasminda Araujo. Doordat de Onwijze Moeders zo nauw contact hebben met de wijkagenten kunnen zij signalen snel met elkaar delen en ook dit soort mooie projecten, zoals de rozen naar ouderen brengen, samen doen!

Onwijze Moeder Aysun geeft aan dat alle moeders in Pendrecht welkom zijn om zich aan te sluiten bij het project!

 

Meer informatie

E-mail: onwijzemoeders@gmail.com
Facebook: OnwijzeMoedersPendrecht
Instagram: onwijzemoederspendrecht_


Foto’s: Tugba Bas