Vacature docent Taalfaculteit Pendrecht

22 augustus 2018

De Taalfaculteit Pendrecht zoekt voor de taalcolleges voor volwassenen enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten in opleiding of met een pabo achtergrond.

De Taalfaculteit Pendrecht is een project van Vitaal Pendrecht voor alle bewoners van Pendrecht/Wielewaal en Heijplaat. De Taalfaculteit organiseert leerzame lessen. De Taalfaculteit is opgezet om bewoners te helpen hun taal te verbeteren en daarmee de zelfstandigheid te verhogen. Zie verder: Stichting-pendrecht-universiteit.nl.

Het programma van de Taalfaculteit is opgebouwd uit verschillende onderdelen.

Eén van de onderdelen is taal, daarnaast wordt er aandacht besteedt aan praktische lessen en computervaardigheden. De taallessen worden op dinsdag, woensdag en donderdagochtend van 9.00 tot 11.30 uur gegeven bij Vitaal Pendrecht op het Plein 1953, nr.192.

Jouw functie

Als docent geef je taalles aan een groep van ten hoogste 15 leerlingen. Je bereidt de lessen voor en stemt je lessen af met het programma dat de leerlingen nu al volgen. Je zorgt voor een goede en enthousiaste werksfeer in de les waardoor leerlingen iedere week weer gemotiveerd zijn en blijven om naar de lessen te komen. Je werkt samen in een team met 8 à 9 docenten o.l.v. een gecertificeerde vakkracht.

Jouw profiel

Wij zijn op zoek naar docenten die een mooie bijbaan zoeken in het lesgeven aan volwassenen. Je bent bereid om tenminste één ochtend per week les te geven (maar het liefst alle drie). Je hebt er plezier in om les te geven aan volwassenen uit de vele culturen die Pendrecht/Charlois rijk is. Er wordt volgens een bepaalde methodiek les gegeven. Je staat open voor feedback van collega’s en je kan deze op een constructieve manier geven. Je volgt een Hbo-opleiding (bij voorkeur de Pabo of een lerarenopleiding) of je hebt deze al afgerond.

Wij bieden

Wij bieden een vrijwilligersvergoeding die in overeenstemming is met de werkafspraken en tijden. De gemaakte reiskosten worden vergoed.

Sollicitatie

Heb je interesse in deze bijzondere bijbaan, dan nodigen we je uit om een motivatiebrief en je CV te mailen naar Bien Hofman, projectleider Taalfaculteit, b.hofman@stichting-vitaalpendrecht.nl.