Coen Veldhoen ontmoette Jannie Hack bij het Meisjes van CJamin monument

Samen werkten ze bij een mooi Rotterdams bedrijf. Een bedrijf opgericht door Cornelis Jamin. Zij was een ‘meisje van Jamin’ en kende alle filialen in Rotterdam en voorzag ze van de laatste snufjes om al het lekkers goed aan de man te kunnen brengen.
Jannie Hack werkte in de Jamin fabriek in Crooswijk. Zij is van 1948 en maakte tot de laatste dagen van Jamin aan die lekkere dubbel dikke ijsjes. Zij woont nog steeds in de wijk, waar ze werd geboren. En ze heeft nog steeds goede herinneringen aan het werken in de fabriek en aan de tijd van toen.
Inmiddels zit ze in de deelgemeenteraad en houdt ze zich al meer dan 20 jaar bezig met het vastleggen van de geschiedenis van de glorieuze koekjes, snoepjes en ijsmaker. Dat bezorgde ons al twee boekjes: “Bitterzoete koekjes” en “De mesjes van CJamin” en er waren verschillende reünies van die meisjes.
Samen met Dik Vuik en Klaus Oordt legde ze van alles vast wat er in de fabriek in Crooswijk gebeurde.
Coen Veldhoen is van 1930 en was verkoopleider totdat het bedrijf failliet ging. Hij ging van filiaal naar filiaal en zorgde dat daar alles goed reilde en zelden.
Hij komt ook in het boekwerk van Dik Vuik voor.
Zaterdag werd in Crooswijk een kunstwerk onthuld. Het staat op de Hoek van de Crooswijkseweg en de Goudse Rijweg en heet ook de meisjes van Jamin. Een roze beeld dat je precies in de sfeer brengt van de zoetwarenfabrikant.
Yasser Ballemans slaagde er uitstekend in die suikerzoete sfeer in metalen vormen en kleuren vast te leggen. De meisjes van Cjamin gaan nooit meer weg uit Crooswijk.
Coen en Jannie gingen samen op de foto voor het standbeeld. De onthulling was een groots feest met nog heel veel meisjes van CJamin, zelfs een oude mevrouw Jamin, een wethouder, een portefeuillehouder van de deelgemeente met allemaal iets rozigs aan. Joris Lutz praatte het onthullingsprogramma aan elkaar en zong met Mark en Pierre van Duijl liedjes uit de tijd dat iedereen weleens naar Jamin ging.