De aanhouder wint…

In de zomer van 2013 is de duiker onder de Krabbendijkestraat vervangen waarvoor een lantaarnpaal tijdelijk weggehaald moest worden. Eind september merkte dagburgemeester Mario Bosch ‘s avonds op dat het betreffende stukje Krabbendijkestraat erg donker was en de reden was hem al snel duidelijk: er ontbrak een lantaarnpaal oftewel men is vergeten om na de duikerwerkzaamheden paal 17 terug te zetten. Meteen ging de eerste melding richting gemeente en op 24 oktober 2013 werd er een gloednieuwe paal neergezet (foto links boven).

Toen de lamp twee weken daarna nog steeds niet brandde werd het tijd voor de tweede melding. Kort daarna werd de paal gemarkeerd met oranje tape met daaraan vastgeplakt een officiële brief van de gemeente met de mededeling dat er in deze mast nog geen aansluiting aanwezig is en dat deze spoedig zal volgen (foto rechts boven), “nog even geduld a.u.b.” stond er letterlijk bij.

Mario’s geduld werd echter zwaar op de proef gesteld want ondanks dat hij in de loop der tijd meerdere herhaalmeldingen stuurde gebeurde er nog steeds helemaal niets. Op 24 oktober 2014, dus precies een jaar nadat de paal was geplaatst, ging er opnieuw een dringende melding naar de gemeente (“Deze lantaarnpaal brandt nu precies een jaar niet!”) en dat leidde een week later tot een gebeurtenis: boven het oranje tape is nu een stuk geel tape geplakt en met viltstift voorzien van de tekst geen grondkabel (foto midden links), iets wat 11 maanden eerder ook al bekend was!

Inmiddels is men er ook op hoger niveau mee bezig want Mario kreeg via-via een mail doorgestuurd van iemand van Stadsbeheer, hij vond het voorzichtig uitgedrukt wat aan de lange kant dat die paal al een jaar niet werkt en drong nu aan op spoedige actie.

Op de website van Gemeentewerken stond aangekondigd dat er op maandag 22 december 2014 kabelwerkzaamheden waren gepland in de Krabbendijkestraat. Omdat het kerstvakantie is kon Mario zelf gaan kijken en tot zijn verbazing zag hij dat medewerkers van Joulz een geul hadden gegraven naar lantaarnpaal 17 (foto midden rechts), de paal waarvan de lamp nu dus al meer dan een jaar uit is. Later in de middag, als alles klaar is, blijkt het gele tape van de paal te zijn weggehaald, het oranje tape zit er echter nog op.

Eind goed, al goed (onderste foto’s): na 14 maanden (!) brandt eindelijk de lamp van lantaarnpaal Krabbendijkestraat 17.