Erasmusstudente en BB

Ze kamen met zijn vijven langs. Ze studeren aan de Erasmus Universiteit en hun docent vond dat ze eens de wijk in moesten en in gesprek moesten gaan met bewoners. Ze wilden meer weten van Pendrecht en …. de Pendrecht Universiteit.
Twee van hen hadden al aan tafel gezeten met Janny van Gils, Nanda Jonker, Bien Hofman en Rieks Westrik.

Het onderwerp was toen Buurt Bestuurt.

Een deel van Pendrecht kreeg te maken met deze vorm van samenwerking tussen bewoners en mensen, die werken in het veiligheidsdomein. Het ging om een deel van de Tiengemetenbuurt. Dat gebied werd uitgebreid en beslaat nu de straten tussen de Slinge, de Ooltgensplaatweg, de Raamsdonkweg en de Krabbendijkestraat.

Het kreeg een speciale BuurtBestuurtnaam: de Sliedrechtbuurt. De Sliedrechtstraat is dan ook dominant aanwezig in deze buurt.

De belangstelling van de studenten was gewekt en ook van de kant van de Pendrecht Universiteit/Vitaal Pendrecht was er een idee: met hen kunnen we vast iets meer dan alleen een praatje houden. En dat klopte.

Bij Buurt Bestuurt wordt niet alleen uitgegaan van de gevoelens van een kleine groep bewoners. Iedere keer wordt gekeken naar wat er leeft onder een ruimere groep bewoners. Om die reden is er ook sprake van enquêtes onder de bewoners houden en bewoners zelf hun buren laten interviewen.

Dus na een kort gesprek gingen de studenten de wijk in en spraken met 5 bewoners. Niet alleen spreken, nee, ze kregen ook enquêtes mee met de vraag om die uit te zetten bij buren en na ongeveer een week terug te brengen bij Vitaal Pendrecht.

Een mooie manier om iets te weten te komen over de wijk en de manier waarop er in de wijk gedacht wordt over verschillende zaken als het gaat om participatie.

Ze kwamen na een uurtje terug. 3 bewoners hadden de enquêtes aangenomen en gingen er mee aan de slag. Eén van de bewoners was niet thuis en een vijfde had niet het idee dat zij iets kon met de vraag die haar gesteld werd.

Een productief middagje.