Hennepkwekerij in kelder van voormalige brillenzaak

In de kelder van de voormalige brillenzaak op de Slinge werd gisteren (woensdag) een hennepkwekerij ontdekt. De zaak was al langere tijd dicht en velen vroegen zich af wat er aan de hand was. In samenwerking met de gemeente ”ª”ŽRotterdam”¬ en ”ªStedin”¬ is de hennepkwekerij door een erkend bedrijf ontmanteld.

Het is niet de eerste keer dat er een hennepkwekerij wordt ontdekt onder een winkel in het winkelgebied van Plein 1953. In de afgelopen jaren was dit ook het geval in de kapsalon naast het voormalige Wibra-pand (hoek Krabbendijkehof) en in een levensmiddelenzaakje tegenover de Aldi.

Bekijk ook het filmpje dat Politie Charlois van de hennepkwekerij onder de voormalige brillenzaak maakte.

Hoe herken je een hennepkwekerij?

Hennepkwekerijen komen in elke Nederlandse woonplaats voor. Op zolders, in kelders, in (grote) schuren, tuinhuisjes, bedrijfspanden, in de glastuinbouw, in achtertuinen, maisvelden, bossen, parken, in vastgoedobjecten, op boerderijen, in ingegraven containers en op schepen.

U kunt hennepteelt in een woning / bedrijfspand herkennen aan:

*Aanwezigheid van hennepgeur
*Constant zoemend of ronkend geluid (van afzuiginstallaties)
*Extra ontluchtingspijpen in het dak
*Tocht (een sterke aan- en afvoer van lucht)
*Warmteafgifte (warme muren, vloeren en plafonds)
*Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.
*Stroomstoringen (zoals knipperende lampen)
*Kunstlicht (gloed van felle lampen die altijd branden)
*Bij sneeuw, een onbesneeuwd dak
*Bouw- en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen
*Criminele activiteiten in uw buurt (onderbuikgevoel)
*Onduidelijk of een pand bewoond wordt (in combinatie met bovenstaande signalen)

Melden helpt

Accepteer deze levensgevaarlijke situatie niet in een woonomgeving. Heeft u het vermoeden dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit, bel de politie via 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Meld Misdaad Anoniem

M. is een onafhankelijke organisatie en dus niet van de politie. Alleen als uw anonimiteit gewaarborgd kan worden, stuurt M. de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Zij kunnen hiermee niet zomaar ergens binnenvallen of iemand aanhouden. Een anonieme melding moet eerst worden getoetst. Kloppen de gegevens in de melding en is er meer over een verdachte of adres bekend? Nader onderzoek kan nieuwe feiten opleveren. Pas als die feiten de anonieme melding onderbouwen dan kunnen de opsporingspartners overgaan tot actie

M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 24.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur. Je kunt 24/7 online melden.

Bron foto’s: Politie Charlois