Loopgroep Pendrecht: hèt voorbeeld van sociale eenheid

De wereld is geschokt door de aanslagen in Parijs en overal komen mensen samen om een eenheid te vormen. René Warnaar, hoofdtrainer van Loopgroep Pendrecht, schreef een mooie tekst waarin hij beschrijft hoe sport een middel kan zijn om een sociale eenheid te vormen en hoe de loopgroep hiervan een goed voorbeeld is:

‘Lieve mensen,

De wereld staat in brand…. haat, extremisme, oorlogen, geweld, laffe daden, misbruik, kinderarbeid, natuurvernietiging, opstand, internet, digiworld, fanatisme, moord, diefstal, verkrachting, kinderporno etc. etc. etc. … het is bizar en een lont in het kruitvat is nu gestoken zodat de ontploffing steeds dichter en dichterbij komt.

Wij als sporters en loopmaatjes moeten ons realiseren dat geloof in elkaar, warmte naar elkaar toe, liefde en aandacht daar waar nodig is essentieel zijn voor eenheid en respect. Alleen met dit blijf je overeind in een wereld waar het snel bergafwaarts glijdt maar er ten alle tijde lichtpunten verschijnen.

Laten wij elkaar accepteren en waarderen met hetgeen wij doen en nog moeten doen, laten wij een voorbeeld zijn naar anderen toe. Dinsdag j.l. was een voorbeeld van sociale eenheid, de hapjes, de gezelligheid, de gesprekken, elkaar leren kennen…… op een afstandje heb ik dit bewust gevolgd en het raakte mij diep. Gestart met een handjevol lopers en trainers…… nu uitgegroeid tot een volwaardige groep met zoveel mooie mensen in en om ons heen!

Er is niet alleen haat in deze wereld, er is zoveel meer, donderdag was ook weer een voorbeeld na enkele gesprekken met lopers…. dan realiseer je je dat het mogelijk is om ‘warm’ voor elkaar te zijn.

Laat sport de drijfveer zijn om jouw energie en elan uit te stralen naar anderen toe….. fijn dat jullie de tijd nemen om dit in je op te nemen… bedankt voor de samenwerking en voor de steeds betere opkomst in de groep, het geeft aan dat sport een band schept.

Bedankt namens de trainer(t)s.

René Warnaar’