Natives van Wunderbaum in de Hontenissestraat (try out)

Op 8en 9 september speelt het gezelschap Wunderbaum het theaterstuk ‘Natives’ op locatie achter de Hontenissestraat 52 – 62. De straat wordt voor die gelegenheid afgesloten. Via 010-4118110 kunt u reserveren voor een voorstelling. Vanaf 10 september tot 9 oktober worden er voorstellingen gespeeld. Als bewoner van Pendrecht kunt u voor de halve prijs naar één van de voorstellingen.
Via 010 4118110 kunt u resereveren op het theaterstuk ‘Natives’ van Wunderbaum. Deze theaterproductie werd mede mogelijk gemaakt door Woonstad Rotterdam.
Bewoners van Pendrecht kunnen voor € 7,50 i.p.v. € 15 de voorstelling bezoeken. Zie volgende bericht op 10 september.

Er was een foto van Maarten van Ottersdijk en die is op de site van Wunderbaum te zien. De foto is gemaakt in de Stavenissestraat, maar het theaterstuk zal spelen in het blok aan de Hontenissestraat even nummers. Hiernaast staat dus een foto van de plek waar het theater komt en een vergelijkbare recente foto van de Stavenissestraat. Stavehontenissestraat zullen we maar zeggen.

Variaties in doemdenken. In een voor de sloop bestemde flat in Rotterdam-Zuid verbeeldt Wunderbaum de effecten van de crisis. Maar is die crisis wel werkelijk? Gaat het echt slecht met de wereld of praten we het onszelf aan? Hoe gedragen we ons als we geteisterd worden door rampen die ons voorstellingsvermogen te boven gaan? Natives is bandeloos, maatschappelijk fysiek muziektheater over een fantasiewereld in afbraak, en de pijn van het zich ontworteld voelen. Over de smaak van paardenvlees, de drang tot voortplanting en een metro door dikke mist. Remco de Jong en Florentijn Boddendijk componeren live muziek gebaseerd op films over het einde der tijden.

Ze spelen een lange speelreeks op de locatie in Rotterdam-Zuid (Pendrecht). In de Hontenissestraat om precies te zijn. Daarna bouwen ze de productie om voor de grote zaal en maken ze een tournee langs enkele schouwburgen in Nederland en België.

Van en met Marleen Scholten, Maartje Remmers, Wine Dierickx, Matijs Jansen en Walter Bart
Dramaturgie Jeroen Versteele, Koen Tachelet en Marije Hofland
Vormgeving Maarten van Otterdijk
Muziek Florentijn Boddendijk en Remco de Jong
Eindregie Sanne van Rijn
Coach Johan Simons

Natives wordt mede mogelijk gemaakt door Woonstad Rotterdam

Wunderbaum schrijft het volgende over zichzelf:

‘Wunderbaum is een acteursgroep die collectief werkt, samen met een vormgever, een dramaturg, muzikanten, schrijvers, fotografen en filmmakers
Ons werk wordt gedreven door de energie die vrijkomt tussen onze persoonlijkheden en de buitenwereld. Onze manier van werken is kameleontisch, ze kan vele vormen aannemen. Onze voorstellingen zijn altijd het resultaat van theatervormen die we ontdekken, van nieuwe interesses in mensen of in maatschappelijke thema’s. Daarom houden we ook zo van spelen op locatie. Daar is de frictie met de realiteit het scherpst. We spelen ook in de grote zaal. Wanneer we dat doen, proberen we een verhevigde realiteit het theater binnen te halen.
We voelen ons sterk verbonden met de omgeving waarin werken. We zijn gefascineerd door hoe mensen en groepen zich willen redden in het leven. Het liefst proberen we ons tijdens het repetitieproces zo sterk mogelijk in te leven in de realiteit van de mensen waarop we onze personages baseren. Empathie vinden we heel belangrijk. In onze voorstellingen zitten verwijzingen naar de politieke actualiteit maar ook, belangrijker nog, naar de sociale mechanismes die tonen hoe er wordt onderhandeld over verschillende, vaak tegenstrijdige belangen.
Hoe komen in een samenleving verschillende belangen tot hun recht? Belangen van groepen en individuen, belangen die openbaar of hoogst persoonlijk kunnen zijn. Belangen die voortdurend moeten worden verdedigd, in vraag gesteld, betwist, onderhandeld.
Door te acteren proberen wij inzichtelijk te maken hoe dit constante onderhandelen verloopt. We proberen het denken zichtbaar te maken van personages die een rol spelen in de vorming van een gemeenschap. Dat doen we voor u, ons publiek, maar evengoed voor onszelf. Op een geslaagde theateravond krijgen we het gevoel dat we samen getuige zijn van een sociale dynamiek die enkele van zijn geheimen prijsgeeft.
Acteren is voor ons een combinatie van emotionele expressie en sociale interactie. Tekst is daarin belangrijk, we maken ook graag gebruik van andere instrumenten zoals bijvoorbeeld gitaarversterkers, dansbewegingen, stroboscopen, videobeamers, houten vloeren en drumstellen.
Wij bekijken boeken, films, documentaires, straten, landen en mensen. Overdag en ’s nachts, en in de bijzondere momenten daartussen.
(On)uitgenodigd dienen wij ons aan u aan. Op locatie in de realiteit of in de non-realiteit van het theater.
Met extreme inmenging van uzelf en onszelf (over)denken wij de wereld.’