Pendrechtse helden onthullen hun eigen mozaïek

Pendrecht is Goed Bezig
In 2009 startte de imagocampagne Pendrecht is Goed Bezig. Vijfentwintig maanden lang stond maandelijks een held uit Pendrecht, iemand die zich met hart en ziel inzet voor de wijk, in de schijnwerpers. Zijn of haar foto verscheen op een enorm billboard vlakbij metrostation Slinge. Zij lieten daarmee zien dat ze trots waren op hun wijk en dat de wijk ten onrechte bovenaan de lijst van slechte wijken in Nederland stond.

In juli 2009 was de eerste aan de beurt: Joke van den Bosch, met als slogan ‘Joke bouwt mee aan de speeltuinen’. De Pendrechtse nachtburgemeester Harry Kock sloot in juni 2011 de reeks af met de slogan ‘Harry zorgt dat de wijk goed bezig blijft’. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en komen de helden nog steeds samen om activiteiten voor de wijk te bedenken.

Mozaïek
In 2011 werkten de helden onder leiding van de Charloisse kunstenaar Michiel Brink aan meerdere mozaïeken. Het grootste mozaïek zou op Plein 1953 komen te hangen, maar dat ging niet door. Uiteindelijk werd een geschikte plek gevonden op de blinde muur van het nieuwe appartementencomplex aan de Burghsluissingel van Woonstad Rotterdam.

Onthulling
Negen van de 25 helden waren gisteren (woensdag) getuige van de onthulling van het heldenmozaïek: Tjark Jansen (gelooft in de wijk), Carla van Houten (winkeliers van de wijk), Mario Bosch (zet Pendrecht in de Kijkerd), Rita Niks-de Lima (vrijwilligers), Elly Pesik (tuintjes), Joke Spijkers (helpt bij het oversteken), Clasien Kramer (Nederlandse taalles), Harry Kock (blijft Goed Bezig) en Bien Hofman (geeft colleges in de wijk).

Jos Versteeg van Woonstad Rotterdam verrichtte de onthulling samen met Clasien Kramer. Zij trokken de vlag weg waarna het mozaïek verscheen. Rita Niks-De Lima zong een lied. De projectleider van Pendrecht is Goed Bezig, Joop Stobbe, trad op als ceremoniemeester. Bien Hofman en Ed Goverde, de laatste voorzitter van deelgemeente Charlois, vertelden over de campagne.