Vakmanschap – werken met dieren

Bij vakmanschap mogen de kinderen uit groep 7/8 kennismaken met verschillende beroepen. De afgelopen periode stond ‘werken met dieren’ centraal. De leerlingen hebben zelf de kans gekregen om te werken met dieren in Dierenkliniek Pendrecht en Kinderboerderij de Molenwei.
Bij aankomst in Dierenkliniek Pendrecht stonden er al twee ‘patiënten’ klaar. De huisdieren van het personeel kregen een lichamelijk onderzoek van de kinderen. De leerlingen konden naar het hart van de dieren luisteren, in de oren kijken en waren aanwezig bij een inenting.

Ze mochten zelfs een kijkje nemen in de operatie kamer en de trimsalon. Alle vingers gingen omhoog na de vraag of ze hier later zelf zouden willen werken! Door de goede vragen van de leerlingen, hebben ze veel tips gekregen om in de toekomst in dit werkveld aan de slag te gaan.

Op Kinderboerderij de Molenwei hebben de leerlingen nog meer ervaring opgedaan. De leerlingen hebben deelgenomen aan de training: rondleiden en dierverzorging. Net als de echte medewerkers mochten ze o.a. de geiten borstelen en dieren voeren. De kinderen hebben allemaal een certificaat assistent-dierverzorging behaald! Met alle nieuwe kennis waren de leerlingen helemaal klaar voor de afsluiting. Zelf verzorgden de kinderen een rondleiding voor familie. Zoals echte medewerkers namen de leerlingen de leiding en vertelden ze alles over de dieren op de boerderij.

Nieuwsgierig geworden? Alle kinderen uit groep 7/8 kunnen zich inschrijven voor Vakmanschap bij de Kinderfaculteit. We verklappen alvast de nieuwe projecten: Geneeskunde/zorg & Havens en Techniek!