Weinig aan te merken op de openbare verlichting

22 oktober 2012 gingen ze ook ’s avonds op pad om de openbare verlichting te controleren. Hoe zou het er bijna 5 maanden later uit zien? De dagburgemeester en de voormalige opbouwwerker gingen opnieuw schouwen.
Via de iPhone, maar ook andere smartphones, kun je via de app BuitenBeter heel simpel een melding doorgeven aan de gemeente.

Je maakt een foto van wat je wilt melden, drukt op een knop om de locatie aan te geven (via de GSM is dat zo gepiept), je geeft de aard van je melding aan en zet er in een paar woorden bij wat het probleem is. Je verstuurt de melding en krijgt meteen een bedankje in je mailbox en ook een email met daarin een link waarop je kunt volgen wat er met je melding gaat gebeuren.

Op een kaart, die je bereikt via een link, zie eerste afbeelding, kun je zien wat je gemeld hebt en zie je ook je fotootje terug.

Hartstikke mooi allemaal.

Het eerste deel van de tocht van Mario Bosch, de dagburgemeester, niet te beroerd om ook ’s avonds er op uit te trekken voor de verbetering van zijn wijk, en voormalige opbouwwerker, Rieks Westrik, ging met behulp van deze fraaie voorziening. Helaas raakte de batterij van de iPhone snel leeg en moest het tweede deel op de wat oudere manier. Fotootje maken, plek goed noteren en later het formulier op www.rotterdam.nl/meldingen invullen.

Gaat ook goed en je maakt er de diensten ook blij mee.

22 oktober 2012 gingen het duo ook op pad en kwam papier tekort om alles te noteren.

Dat was deze keer toch heel wat anders. Bij elkaar zo’n 10 meldingen gingen via de app en het formulier de deur uit.

Ze werden ook nog verrast door wel een heel erg snel herstel van het euvel. In de vierhoek Raamsdonkweg, Middelharnisstraat, Abbenbroekweg, Dinteloordstraat, Sliedrechtstraat, Geertruidenbergstraat noteerden ze een hele reeks niet werkende lantarens. Alles netjes opgeschreven en er vast van overtuigd deze meldingen door te geven fietste het tweetal verder. Ze moesten nog een keer door de Melissantstraat naar de Tiengemetensingel en kwamen opnieuw langs de plek waar al die lantarens niet aan waren.

Vijf minuten later bleken ze het allemaal weer wel te doen. Ra ra wat zou er hand de hand geweest zijn. Er wordt in die hoek druk gewerkt aan de riolering, de straat etc. Dus het moet vast in de hoek gezocht worden van waar gewerkt wordt vallen spaanders.

Ook mooi was dat de lantaren die helemaal achteraan de Ooltgensplaatweg op de hoek met de Abbenbroekweg staat opnieuw uit was. Mario Bosch kent de truc nog vanuit zijn jeugd. Hij gaf een (beschaafde) trap tegen de lantaren en jawel, hij deed het weer.
Dat was de vorige keer in oktober ook het geval en hij heeft als kind in die buurt herhaaldelijk hetzelfde meegemaakt.

Sommige dingen moeten niet veranderen.

In de laatste buurt, de Ossenissebuurt, bleef de ‘schade’ beperkt tot één lantaren aan de Nieuw-Vossemeerweg en een andere in de Krabbendijkestraat.

Dat de lage lantarens voor de nieuwbouw in de Hontenissestraat het niet doen, zal ook vast liggen aan het gegeven dat men hier nog niet alles opgeleverd heeft.

Ook dat komt vast goed.

Het duo ging overigens zo ver dat zelfs lampen die een beetje flauwe verlichting gaven ook genoteerd werden en gemeld werden richting de gemeente.

Bovendien werd er ook een melding gemaakt van het ontbreken van verlichting voor de woningen aan de Schuddebeurstraat in het verlengde van de Zijpe. Dat is een hoek van de wijk, waar het wel erg donker is. In tegenstelling tot de rest van de wijk, die ook ’s avonds en ’s nachts kan bogen op een behoorlijke verlichting.

Als de meldingen verholpen zijn kan de wijk er de komende maanden weer tegen.
In oktober gaan de twee lichtzoekers vast weer op weg en opnieuw kijken of er naast nieuwe ook hardnekkige zaken omtrent de verlichting aan te wijzen zijn.

Die ‘schop’lantaren moet maar zo blijven. Dat geeft een beetje sjeu aan het schouwen.