Denktankjes ontwerpen een duurzaam droomhuis

Radiëlle, Sebastiaan, Shay, Leanny en Radiëlla zijn begonnen aan de energiecursus. Radiëlle en Radiëlla vertellen u er graag iets meer over.

Een duurzaam droomhuis ontwerpen

We hebben een droomhuis getekend. Dit droomhuis moest zo duurzaam mogelijk, dus we moesten zelf bedenken wat duurzaam is en hoe je dit het beste kan gebruiken in je droomhuis.

We hebben bedacht dat je op het dak van het huis moet kunnen lopen. Dit kan door er tegels op te leggen. Ook is bedacht om regen op te vangen in een regenton, want dat is ook duurzaam.

In ons huis komt eerst een trap en dan pas een deur, want als je eerst een trap maakt met daarboven een deur en je hebt laminaat, dan trekt het vocht erin. Bij ons thuis is dat ook zo, want het is nog niet duurzaam.

De cursus ging over zonnepanelen. Deze werken alleen als er zon is. Lichtpanelen werken de hele dag, dus daar zit wel heel veel verschil in.

We hebben alle vijf geknutseld aan ons droomhuis en erin verwerkt wat we bedacht hebben. Zo wordt het zichtbaar, ook voor anderen, want het wordt tentoongesteld als we klaar zijn.

Radiëlle en Radiëlla Roosberg