Terugblik theatervoorstelling ‘Wat een tijd’

Dit jaar waren er vier theatervoorstellingen van ‘Wat een tijd’ van Theater Pendrecht Ontmoetingen. Alle vier de voorstellingen zaten tjokvol publiek. Zo tegen het einde van het jaar blikken we graag samen met u terug op een succesvol theaterjaar.

Na een jaar van voorbereidingen, wordt er voor de woensdag voorstellingen altijd nog even een doorloop gedaan, zoals dat in theatertermen heet. De zenuwen gieren dan alweer door de spelers heen. “Zal het allemaal goed gaan?” “Vinden mensen het leuk?” Maar ook: “Is het herkenbaar?” Theatervoorstelling ‘Wat een tijd’ gaat namelijk over het typische gebruik van mobiele telefoons in deze tijd. Het gebruik van postduiven ligt inmiddels ver achter ons. Ping en je hebt contact met de andere kant van de wereld. Bijzonder en bijna voor niets!

Van heinde en verre

Het is ook altijd weer even spannend of er genoeg mensen uit de wijk gaan komen, want daar doet de groep het uiteindelijk natuurlijk voor. Gelukkig komen er al jarenlang veel mensen naar de theatervoorstellingen kijken. En niet alleen uit de wijk; mensen komen van ver. Van de Bergschenhoek en van de West Zeedijk, Zevenhuizen, maar ook uit Rozenburg, Spijkenisse en zelfs Huis ter Heide bij Zeist.

De sfeer is altijd buitengewoon gezellig. Er is koffie en thee en dit jaar kreeg iedereen er een heerlijke koek en een flesje water bij, welke gesponsord werden door Dirk en Araun. Dit wordt allemaal tot stand gebracht door geweldige vrijwilligers. De theaterstukken worden afgewisseld met serieuze verhalen, maar humor speelt hier ook een hele belangrijke rol. Je kan namelijk spreken in problemen, maar problemen kan je ook oplossen met humor.

Volle bak

Opvallend is dat er dit jaar wel heel veel belangstelling was voor alle vier de voorstellingen. Om te beginnen was de try-out al helemaal volgeboekt. Dat was al een heel goed teken van de aanwezige interesse bij het publiek. Ook bij de première zat de zaal vol. Hierom hebben we de aanwezigen moeten vragen om bij de volgende voorstellingen een plekje te reserveren. De zaal was zo vol, dat er gewoonweg niemand meer bij kon.

Heeft u dit jaar de voorstelling gemist? Houd de data dan volgend jaar goed in de gaten, want het Theater Pendrecht Ontmoetingen gaat ook in 2020 weer hard aan de slag.


“We hebben alle vier de voorstellingen gezien en vonden het geweldig. We hebben gegierd van het lachen en onze buiken schudden ervan. Er kwamen heel veel mensen, telkens was de aula vol. Vooral de laatste zondag, toen zat de zaal echt bomvol en kon er niemand meer bij.

Onze moeder speelde deze keer ook mee. Het is leuk om haar te zien spelen, want dat is weer een andere kant van haar. We hopen dat ze de volgende keer weer meedoet. Omdat ze nu zelf actrice was, kon ze geen gastvrouw zijn, dus hebben wij dat met z’n tweetjes gedaan. We mochten na afloop de cadeautjes en bloemen geven en iedereen ging ook voor ons applaudisseren.”

Radiëlle en Radiëlla Roosberg