Opknapbeurt balkons Hontenissestraat | logboek week 4

De balkons van de flats aan de Hontenissestraat 76 – 170 worden opgeknapt. Dit was ook hard nodig, gezien de weersinvloeden duidelijke sporen hebben achtergelaten. De komende weken zal wijkbewoner en bewoner van de Hontenissestraat Agnes Morene de ontwikkelingen voor ons gaan bijhouden in een logboek. In dit artikel vindt u de vorderingen van de afgelopen drie weken.

 

Deel 1 – 12 t/m 19 april

Op de foto is te zien dat er gele netten om de steigers zijn gespannen. Achter de netten lijken de mannen (waar zijn de vrouwen?) in hun knaloranje pakken, met witte helmen op, net schimmen die voor de flat zweven. Je kan niet meer zien wat er gebeurt, maar te horen is het wel: boren, schuren, stralen, het maakt ongelofelijk veel herrie. Er worden delen van het beton weg geboord en al het hekwerk wordt weggehaald. Het is voor bewoners niet langer veilig op het balkon. Je zou er zomaar af kunnen vallen. Daarom is het verboden ze te gebruiken. Niet leuk! Maar als alles klaar is kan iedereen volop van een mooi nieuw balkon genieten.

 

 

Op woensdagmiddag stond ineens bijna de hele kelder onder water. Bij het werk aan de balkons wordt water gebruikt tegen al dat stof dat vrij komt. Maar om daar nou de halve kelder voor onder water te zetten? Nee, natuurlijk was dat niet opzettelijk gedaan. Er was iets niet goed aangesloten, alleen had niemand dat in de gaten. Maar ze hebben het water snel weer weggepompt. Diezelfde dag was er ook een hoogwerker stuk gegaan. Ook dat kan gebeuren. Die moest weggehaald worden. Daar kwam een heeeele grote auto voor die de Nieuw-Vossemeerweg blokkeerde. Hoogwerker op auto laden en wegrijden, een eitje voor die jongens zou je denken. Maar nee, de sleutels van de hoogwerker waren vergeten. Dus moest iemand die gaan halen en bleef de straat al die tijd geblokkeerd. Gelukkig zag iedereen er de humor wel van in. Ja, hier kan je beter kalm onder blijven. En zo is het met die werkzaamheden hier in ieder geval nooit saai.