In memoriam: Oud wethouder Henk van der Pols overleden

Familiebericht

Met veel leedwezen moet ik u melden dat mijn vader Henk van der Pols is overleden.

Hij was, namens de PvdA, wethouder van Rotterdam van 1970 tot 1986. Daarnaast vervulde hij vele maatschappelijke functies.

Henk was socialist en Rotterdammer: ruim 70 jaar lid van de partij en 96 jaar verknocht aan Rotterdam.

Hij was ‘een jongen van Rotterdam-Zuid’; geboren in de Carnisselaan, verhuisde hij begin jaren zestig naar Zuidwijk en woonde daarna bijna vijftig jaar in Pendrecht.

Franklin van der Pols
Silodam 138
1013 AS Amsterdam
The Netherlands

 

 

Namens Vitaal Pendrecht

Henk was een zeer gewaardeerde en markante man in onze wijk. Breekbaar, maar onverwoestbaar stond hij jaarlijks op het Zuidplein tijdens de 4 mei herdenking. Het ontroerde iedereen mateloos.

Henk heeft zich jarenlang, tot hij niet meer kon, ingezet voor het bestuur van de organisatie. Hij ontving persoonlijk de deelnemers en had voor iedereen een hartelijk woord.

In de moeilijke jaren van Pendrecht, toen erover nagedacht werd hoe de wijk weer terug op de kaart te krijgen, waren zijn adviezen van grote waarde en hij volgde het op de voet. De Pendrecht Universiteit vond hij een mooi concept om de problemen waar Pendrecht mee kampte voor het voetlicht te brengen.

Dit jaar zal er een geheel andere herdenking zijn en misschien helemaal niet plaatsvinden vanwege het coronavirus. Hoe wrang is het dat ook Henk het slachtoffer is geworden van deze vreselijke ziekte.

Tot slot brengen we onze condoleances over aan zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Het bestuur hoopt dat er later dit jaar een waardige herdenking kan plaatsvinden in de aula van Vitaal Pendrecht in Henks ‘eigen’ Pendrecht.

Namens het bestuur van Vitaal Pendrecht,

Bien Hofman