22 mei werd het Servicepunt Pendrecht feestelijk en officieel geopend

Op dinsdag 22 mei werd het Servicepunt Pendrecht officieel geopend. Marja de Bruyn en Dick Lockhorst overhandigden Rob Meijer van Charlois’ Welzijn, die het beheer van het pand onder zich nemen de sleutel. Op het podium verscheen ook Richard Clarck van Midland Heart uit Birmingham. De Nieuwe Unie kreeg op een werkbezoek bij deze Engelse corporatie het idee om ook in Pendrecht een zogenoemde One Stop Shop te openen. Dat initiatief werd dinsdag 22 mei in de praktijk gebracht.

Marja de Bruyn zette haar handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst van het Servicepunt Pendrecht. Suzanne Mulder van TV Rijnmond sprak met een aantal vertegenwoordigers en met bewoners over dit initiatief. De Nieuwe Unie pikte het op tijdens een werkbezoek in Coventry, waar collega corporatie Midland Heart samenwerkt met een aantal partners in de One Stop Shop aan Foleshill 396.

Op die manier ontstaat een nog betere service voor de wijkbewoners en ondernemers.

Dat wordt in de zogenoemde ‘One Stop Shops’ van Midland Heart in Birmingham en Coventry, in praktijk gebracht. De betrokken organisaties in Pendrecht gingen op initiatief van de Nieuwe Unie in 2006 op bezoek in Coventry. Richard Clarck, nauw betrokken bij de ‘One Stop Shop’ was bij de feestelijke opening van het Servicepunt Pendrecht aanwezig en sprak met een tolk over het Servicepunt Pendrecht.
De betrokken organisaties hebben de krachten gebundeld om bewoners beter van dienst te zijn. Bij het Servicepunt krijgt een bewoner direct antwoord op een vraag of gaat naar huis met een concrete afspraak.