Armando Monsanto en Diane Beikes in Archief Rijnmond

Armando Monsanto maakte een Pendrechtse tekst op ‘Bakerstreet’ van Gerry Rafferty. Hij noemde het nummer ‘Sliedrechtstraat’ En zingt weemoedig over de straat waar veel van zijn eigen geschiedenis ligt.

Roland Vonk was er alleen voor de muziek, zoals hij zei. Hij legde zijn microfoon bij een box in het Pendrecht Theater, tijdens het bijzondere college van de Pendrecht Universiteit. Hij nam naast ‘Quireme Mucho’ dat door León Lissitza ten gehore werd gebracht, Armando Monsanto en Diane Beikes op.

Zondagmorgen zond hij het nummer uit in Archief Rijnmond. Het programma wordt herhaald op dinsdag 11 augustus van 22:00 tot 23:00 uur.

Roland Vonk deed overigens meer bij het bijzondere college van de Pendrecht Universiteit. Hij haalde een ervaring in zijn eigen buurt, het Liskwartier, aan waar zijn carrière als mediaman begon bij een Huis aan Huis-blad. Op die manier had hij een belangrijke suggestie aan de media en aan Pendrecht. Publiceer als iets gevoelig ligt soms eens een keer niet en kom er later een keer op terug.